Saeckenborgh Expo gaat van start!

In onze vorige nieuwsbrief stelden we dit nog vragend. Nu niet meer!
Saeckenborgh Expo komt er!

Door een startimpuls vanuit het Fonds Stedelijke Vernieuwing kunnen we aan de slag. Per 1 juli 2024 gaan we de grote ruimte huren. We kunnen dan aan de slag om de ruimte aan te pakken en gereed te maken voor expo’s. Tevens zijn er drie kleinere ruimtes die aangepast moeten worden zodat ze als atelier verhuurd kunnen worden. Daarvoor zijn al 3 potentiele huurders met ons in contact.

Waar starten we mee?
Begin juli – zodra de sleutels beschikbaar zijn – gaan we met alle betrokkenen de al deels uitgewerkte ideeën bespreken. Ook de drie potentiele huurders zijn daarbij aanwezig zodat zoveel mogelijk in korte tijd met elkaar besproken kan worden. In de maand juli willen we de verbouwingen realiseren. Tussenwand tussen twee kleinere ruimten verzetten, een keuken verwijderen en leidingwerk ervan naar de naast gelegen ruimte brengen voor een kleine pantry. In de kleinere ruimen moeten nog LEDarmaturen worden gehangen en plafondplaten gelegd worden.

In de grote ruimte – de toekomstige exporuimte – hebben we ook wel wat uitdagingen. De vloerbedekking is tot op de rug versleten en moet eruit. Daar zijn wel ideeën over, die ook eerst in de groep besproken gaan worden. Uiteraard verklappen we niet te veel op dit moment.

Als we deze planning halen zijn de ateliers verhuurbaar per 1 augustus en kunnen de drie gegadigden gaan inhuizen. We zullen dan de start maken met de inrichting van de eerste Expo.

Vrijwilligersorganisatie van start
Naast een team van klussers is er meer nodig. Daarvoor zoeken we nog gastvrouwen en gastheren. Voor de dagen dat de Expo open is – donderdag t/m zondag van 12 – 17 uur – is het wenselijk enkele vrijwilligers te hebben die de bezoekers gastvrij ontvangen en indien nodig begeleiden.
Bijkomend voordeel is dat je als mogelijke beeldende kunstliefhebber met je neus er boven op zit. Direct in contact met wisselende kunstenaars. Je ontmoet andere mensen en doet andere contacten op. Iets voor jou? Meld je aan via deze link. Klussers kunnen zich eveneens hiermee aanmelden.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *