Vandaag is een mijlpaal!

Vandaag is voor Stichting Broedplaats Saeckenborgh een mijlpaal. Waarom? Vandaag is het huurcontract getekend om van ruimte 4.01 een exporuimte te maken met een drietal ateliers voor beeldende kunstenaars.

Een voorproefje hebben we half maart gehad met onze ‘Try-Out Expo’. Met recht try-out om te zien hoe dat werkt, kunstenaars in direct contact met het publiek met de uitdaging dat je op een vierde etage gevestigd bent.

Half maart pakte goed uit en smaakte duidelijk naar meer. Lang verhaal kort: Vanuit het Fonds Stedelijke Vernieuwing is een startimpuls verkregen (geen subsidie) om dit op te zetten en binnen afzienbare tijd ‘selfsupporting’ te zijn.

Doel: Almeerse maar ook Flevolandse beeldende kunstenaars de mogelijkheid bieden te kunnen exposeren. Zichzelf en hun eigen werk makkelijker aan het publiek te kunnen tonen.

Simpel weg omdat we vinden dat daarvoor in Flevoland te weinig tot nauwelijks ruimte voor bestaat.

Simpel weg omdat wij als nieuwe broedplaats niet hetzelfde kunnen bieden in een woongebied als broedplaatsen die op een bedrijventerrein gevestigd zijn. Bij ons dus o.a. geen festivals, maar wel exposities.

Simpel weg omdat we vinden dat we met elkaar sterker zijn, meer elkaar kunnen stimuleren, helpen, meer kunnen laten zien en meer voor het publiek kunnen doen.

Bewust gaan we niet met de al aanwezige expo ruimten de concurrentie aan. Nee, we willen samen werken en elkaar juist meer versterken.

Uiteraard is er nog even tijd nodig voordat de deuren open kunnen. We hebben gepland de atelierruimten begin augustus zover gereed te hebben dat drie jonge kunstenaars hier hun nieuwe werkruimte gaan betrekken. Begin september moet de expo ruimte verder gereed zijn, want er staan al wat exposities gepland.

Uiteraard kunnen we nog vrijwilligers een plek bieden: een klusteam die aan de slag gaat de ruimtes aan te passen en straks als gereedstellers helpen om nieuwe expo’s goed neer te zetten en op te bouwen. Maar ook gastdames en -heren die bezoekers begeleiden en eventueel rondleiden.

En we maken een kunstmagazine. Ben je geïnteresseerd daar een bijdrage aan te leveren? Neem dan even contact met ons op.

Meer weten? Neem eens een kijkje op https://saeckenborgh.nl of vul gelijk het formulier in om je aan te melden. https://lnkd.in/gPhSBQjj

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *